Команда Google Project Zero, завдання якої виявляти і усувати помилки в системах пристроїв, виявила вразливість в ядрі macOS, якій був привласнений найвищий рівень небезпеки. Вона дозволяє модифікувати змонтований образ файлової системи, при цьому віртуальна підсистема не отримає дані про проведені зміни. Іншими словами, хакери могли непомітно красти дані користувачів.

Теоретично, це дозволяє зловмисникам залишатися непоміченими для користувача.

Фахівці Google Project Zero повідомили компанію Apple про цю уразливість в листопаді 2018 року. В Apple працюють над усуненням помилок, але ще не випустила відповідне оновлення. Варто відзначити, що Google дала яблучної корпорації на усунення помилки 90 днів, а потім публікує принцип роботи цього бага. Apple поки що не випустила оновлення. Правда, іноді Google пропонує додатковий 14-денний період, якщо компанії не встигають вчасно підготувати і випустити оновлення.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Поки не зовсім зрозуміло, як цю вразливість можна використовувати в реальних умовах. Компанії Google і Apple ніяк не прокоментували ситуацію. Тим не менш, користувачам пристроїв з macOS слід проявляти обережність при відвідуванні сайтів і завантаження файлів. Та й взагалі, бажано не підпускати до свого пристрою сторонніх людей.

Нагадаємо, що ОС Windows Lite, яка прийде на заміну провальною Windows 10, навчитися працювати навіть на гнучких смартфонах. Судячи з усього, компанія хоче зробити цілу екосистему електронних пристроїв, в яку будуть входити як смартфони і планшети, так і комп'ютери. Втім, вихід нової ОС запланований на 2020 рік, так що залишилося трохи почекати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu Zero за $1300 так і не з'явиться на прилавках. Повідомляється, що компанія не зібрала необхідну кількість коштів, щоб випустити смартфон на ринок. Втім, публіка просто не готова до таких революційним смартфонів, які позбавилися від кнопок, роз'єм для зарядки і навушників, і навіть динаміків.

Знай.uа писав, що компанія Apple планує поліпшити захист від води в нових iPhone 2019 року. Тепер смартфони зможуть працювати навіть під водою, точно реагуючи на торкання людини по екрану.