Популярні додатки для операційної системи Android передавали дані користувачів у соціальну мережу Facebook. Причому "злив" відбувався навіть якщо людина не був зареєстрований в соцмережі. Варто відзначити, що Facebook зливає ваші дані стороннім компаніям, які в свою чергу роблять таргет рекламу. Здавалося б, це невинне дію, але компанія збирає на вас досьє, і володіє інформацією про ваші уподобання в тих чи інших ситуаціях.

Серед "шпигунських" програм з мільйонами користувачів виявилися сервіс пошуку послуг і закладів Yelp, популярна платформа для вивчення мов Duolingo, сервіс пошуку роботи Indeed, "Біблія Джеймс Кінг" та два додатки з молитвами мусульман Qibla Connect і Muslim Pro. Варто відзначити, що ці програми користуються величезною популярністю.

"Це надзвичайна проблема не тільки конфіденційності, але і для конкуренції. "Злиті" дані зазвичай дають можливість скласти повну картину дня людини. Втім, це в стилі Facebook, яка злила дані близько 100 мільйонів користувачів стороннім компаніям перед виборами президента США.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Microsoft займається розробкою нового браузера, який буде працювати на базі движка Chrome. Втім, немає сумнівів, що новий сервіс буде працювати значно швидше. До того ж, інтерфейс нового браузера буде дуже нагадувати браузер Chrome, який користується величезною популярністю.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi представила розумну скарбничку для дітей. Повідомляється, що девайс зможе зацікавити дитину на кілька годин. До того ж, скарбничка вміє синхронізуватися зі смартфоном, що не може не радувати користувачів. Втім, девайс коштує аж 60 доларів.

Знай.uа писав, що PlayStation 5 отримає нереальні можливості. Повідомляється, що Sony впровадить технологію об'ємного звуку, навіть якщо він є плоским. Sony розробила цю технологію кілька років, так що фанати будуть в захваті.