Американське космічне агентство NASA оголосило про успішну посадку легендарного корабля компанії Space X Crew Dragon з манекеном на борту. У п'ятницю, 8 березня, корабель Crew Dragon повернувся на землю.

О 15:45 за київським часом капсула приводнилась в Атлантичному океані.

На борту не було астронавтів. Для експериментального польоту був використаний манекен Ріплі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Раніше повідомлялося, що NASA оголосило про стикування Crew Dragon з манекеном на борту з Міжнародною космічною станцією - МКС. Трансляцію стикування всі бажаючі могли бачити на офіційному сайті агентства.

Екіпаж МКС відкрив шлюз і зміг дістатися до входу в космічний корабель зсередини станції.

Перший в історії приватний пілотований космічний корабель компанії Space X Crew Dragon стартував 2 березня з мису Канаверал у Флориді за допомогою багаторазової ракети Falcon 9.

Екіпажу на борту корабля немає, там знаходиться 180 кг вантажу і манекен Ріплі, на якому встановлено тестове пристрій для збору даних про самопочуття членів екіпажу.

Планується, що Crew Dragon пробуде на МКС до 8 березня, після чого заплановано приводнення корабля в Атлантичному океані. Передбачається, що наступний запуск "Дракона" буде вже пілотованим - замість манекена, полетить справжній екіпаж.

Нагадаємо, ізраїльський апарат під назвою Bereshee надіслав своє перше селфі з Місяця. Фотографія зроблена на відстані 37600 кілометрів від планети Землі.

Раніше Знай.иа повідомляв, генеральний директор Amazon і Blue Origin, найбагатша у світі людина Джефф Безос заявив, що в недалекому майбутньому людство буде жити в "гігантських космічних колоніях", а не на поверхні Землі.

Також Знай.иа писав, унікальний космоплан компанії Virgin Galactic здійснив політ на висоті 89,9 кілометра. Борт пілотували льотчики Дейв Маккей і Майкл Мазуччі.