Китайський виробник смартфонів Xiaomi готує нові обмеження в своїй прошивці MIUI. Після того, як компанія додала агресивну демонстрацію реклами, вона хоче обмежити користувачам встановлення програм не з Mi Market або Google Play.

Втім, такий нової фішці користувачі явно не будуть раді. Тепер же власники китайський смартфонів не зможуть користуватися додатками, які були завантажені зі сторонніх сайтів у форматі apk. Іншими словами, платні програми можна скачати з іншого сайту, і встановити на смартфон, обійшовши захист Google Play.

На думку керівництва виробника з Піднебесної, позбавить власників пристроїв Xiaomi від небезпечних програм, іноді встановлюють з необережності самі користувачі. Подібним чином виробник збирається захистити власників мобільних пристроїв від різних вірусів, троянів і інших небезпечних шкідливих додатків. Однак, деякі користувачі мережі сумніваються, що справа у вірусах. Найімовірніше, Google не хоче втрачати свої гроші.

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" зізналася, скільки тисяч доларів їй потрібно щомісяця для себе: "Це прикро" Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

Нагадаємо, експерти перевірили новий флагман Samsung Galaxy S10 на ремонтопридатність. На подив публіки, він заробив всі 3 бала і 10. Це означає, що куди простіше купити новий пристрій, ніж відремонтувати. Враховуючи незвичайні параметри екрана, його ремонт обійдеться в 10 000 грн, якщо не більше. Втім, відремонтувати гаджет самостійно точно не вийде.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Meizu представив бюджетний смартфон Note 9. Головною фішкою девайса виявилася топова камера. До того ж, новинка вже з'явилася в Україні. Що стосується цін на прилавках, за девайс доведеться заплатити близько 7 500 гривень.

Знай.uа писав, що популярний месенджер Viber раптово додав нічну тему для додатків на смартфон. Активувати її досить просто, і кожен бажаючий може випробувати новий функціонал програми.