На сайті Motherboard опублікували досить об'ємний матеріал, в якому розповідається про чинний спосіб злому смартфонів Apple iPhone. Більше того, журналісти, посилаючись на результати розслідування, пишуть, що деякі компанії, включаючи Cellebrite і GrayKey, які надають послуги по злому iOS і розблокування iPhone (в основному для спецслужб) вже взяли цей спосіб собі на озброєння. Втім, поки ще рано панікувати, адже ніхто ваш смартфон віддалено не зламає, тим більше в Україні.

Для успішного обходу захисних механізмів Apple на споживчих смартфонах iPhone хакери використовують… інші iPhone, призначені суто для розробників. Якщо говорити точніше, мова про прототипи, на яких відключені багато функцій безпеки. Саме ці девайси купують зловмисники.

Приміром, за прототип iPhone X можуть попросити близько 20 000 доларів.

Для підключення прототипів до комп'ютера потрібно спеціальний кабель, який також коштує близько 2000 доларів. Втім, завдяки цьому, хакери можуть покопатися у вихідному коді смартфона, в той час як звичайні девайси під надійним захистом.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, що продажі смартфона без кнопок і отворів Meizu Zero з тріском провалилися. Втім, це було очевидно, адже людство ще не готове до таких незвичайним смартфонам, вартість яких перевищує 1300$. Девайс хоч і отримав топову начинку, але ціна все ж залишається явно завищеною. Компанія повідомила, що випуск смартфона був жартом, але користувачі не особливо повірили повідомленню від глави компанії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що величезна кількість Android-приложений можуть стежити за користувачами навіть зливати дані компанії Facebook. Ми приготували цілий список додатків, які зливають ваші дані найбільшої соцмережі в світі.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi повідомила, що смартфони корпорації в майбутньому помітно подорожчає. Глава компанії повідомив, що смартфонів, дешевше 8 000 гривень більше не буде на ринку, і корпорація почне будувати репутацію виробника дорогих смартфонів.