Стало відомо, що співробітниця японської філії всесвітньо відомої компанії Google Емма Харука-Івао побила світовий рекорд і вирахували значення числа пі до 31, 4 трильйони знаків після коми. Варто відзначити той факт, що до цього кількість відомих знаків становила 22 трильйони. Про це повідомляє видання Wired.

Так, для обчислення числа пі вона використовувала y-cruncher і віртуальний сервіс Google Compute Engine. Це був перший випадок в історії, коли хмарний сервіс, доступний для загального користування, застосували в подібних розрахунках.

Вона запустила кластер з двадцяти п'яти машин 22 вересня 2018 року. Всього пристрою знадобилося 111, 8 дні для того, щоб провести подібну операцію. Примітно, що дані зайняли 170 терабайт простору на диску.

В блозі сервісу Google Cloud опубліковано останні дев'яносто сім цифр числа пі. Однак, щоб отримати доступ до повноцінного результату розрахунків Харука-Івао, потрібно слідувати інструкції, які вказані на сайті. Повідомляється, що компанія буде надавати доступ до цієї інформації до 14 березня 2020 року.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що один із колишніх співробітників служби безпеки фабрики Gigafactory Шон Гутро звинуватив компанію в порушенні прав працівників та інших правопорушеннях. За його словами, найняті особисто Ілоном Маском слідчі, нібито зламали телефон співробітника, стежили за його повідомленнями і навіть вводили в оману поліцію про можливу масову стрільбу.

Як повідомляв портал Знай.иа, компания Google запросила журналістів на прес-конференцію, яка пройде 19 березня в рамках ігрової виставки Game Developers Conference (GDC). Мова йде про проект Project Stream, який дозволить грати в будь-які ігри на будь-якому пристрої. Весь секрет у трансляції гри.

Також портал Знай.иа писав, що Google на даний час приймає необхідні заходи з метою “скорочення дорожньої карти”. Іншими словами, співробітники, які займалися розробкою ноутбуків і планшетів опиняться в інших підрозділах компанії.