Сьогодні, 21 березня, вважається днем народження соціальної мережі Twitter – рівно 13 років тому у ній з'явився перший запис. Найвідоміші твіти показав Сегодня.

Перший

Не буде перебільшенням сказати, що навідомішим твітом став перший – той самий, залишений у соцмережі її творцем Джеком Дорсі 21 березня 2006 року.

"Я створюю свій твіттер", – написав Дорсі.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Найпопулярніший

Найпопулярніший пост в Twitter залишив 5 січня цього року японський мільярдер і меценат Юсака Маедзава, який очолює популярну японську модну онлайн-платформу Zozotown. За кілька днів залеж зібрала 5, 5 млн ретвітів. Все просто: мільярдер запропонував 923 000 доларів за ретвіт свого поста.

Щасливий день Барака Обами

Одним з найпопулярніших твітів - запис Обами про перемогу на виборах від 7 листопада 2012 року. На той момент вона стала найбільш цитованою в історії сервісу – запис ретвітнули понад 460 тисяч користувачів, і більше 150 тисяч осіб додали її в обране. На даний момент пост зібрав майже 900 тис ретвітів.

З чого починається Трамп

Першим твітом Трампа, на який звернула увагу громадськість, став запис від 28 листопада 2016 року – тобто зроблений через 9 днів після того, як були оголошені переможці президентських перегонів.

"Якщо Куба не прагне укласти більш вигідну угоду, для кубинського народу і народу США в цілому, я відміню операцію", – пригрозив лідер американського народу.

Найбільш криптологічний твіт

1 травня 2011 року якийсь пакистанський спеціаліст з інформаційних технологій Сохаїб Атхар написав у своїй сторінці, що бачить в небі вертоліт, і що для даних місць (неподалік від міста Абботтабад) це досить рідкісне явище.

Сам того не бажаючи – і не знаючи, що відбувається насправді, Атхар транслював у прямому ефірі репортаж про спецоперації США з ліквідації Усами бен Ладена.

Найбільш обговорюваний

15 квітня 2013 року на марафоні, який щорічно проводився в американському місті Бостоні, в зоні для глядачів прогриміли вибухи, в результаті яких загинуло три людини постраждало понад 280 осіб. Бомби вибухнули приблизно через три години після того, як фінішували переможці марафону.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що головний сервіс Apple дав збій.

Знай.uа писав, що дизайн Google Pixel 4 злили в мережу.