Громадянин Литви Евальдас Римасаускас провертав свою аферу з Google і Facebook 2013 по 2015 роки, і вкрав грошей на 100 млн доларів.

Відомо, що основою схеми шахрая стала компанія Quanta Computer Inc., яку він зареєстрував у Литві. Її назва була ідентична назві китайського виробника компонентів, щоб не викликати підозри у інших корпорацій.

Завдяки схожості назв Римасаускас змусив співробітників Google і Facebook повірити, що його компанія є їх підрядником. Для цього аферист також підробив адреси електронної пошти, сфабрикував контакти, рахунку, а також листування з співробітниками корпорацій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Уточнюється, що за даною схемою шахрай за два роки отримав 23 млн доларів від Google і майже 100 млн доларів від Facebook. Як цього не помітили корпорації - загадка. І все ж, шахрая вдалося зловити, і йому загрожує сидіти за ґратами до 30 років.

Нагадаємо, що Sony Xperia 2 незабаром з'явиться на прилавках. Судячи з усього, це буде бюджетна модель Xperia 1, ціна якого близько 1000 доларів. Втім, цей девайс отримає флагманські характеристики, а також крутий екран, з яким не зрівняється навіть дисплей iPhone XS Max. Що стосується ціни, за девайс попросять близько 750 доларів, що трохи дешевше попередника.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Sony PlayStation 5 засмутила фанатів ще до виходу. Повідомляється, що тепер не буде можливості заощадити на покупці ігор. Девайс не матиме дисководу, так що вже використаний диск не вийде придбати. Це означає, що за всі новинки доведеться заплатити дуже багато.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила ноутбук Mi Notebook Air 12.5. Повідомляється, що апарат має непогані характеристики, а також рекордний вага, який становить близько 1.07 кг. приміром, MacBook від Apple набагато важче. Однак, це може позначитися на автономності пристрою, адже для зниження ваги довелося зменшити розмір акумулятора.