Власники деяких моделей MacBook і MacBook Pro останнім часом стикаються з проблемою залипання кнопок клавіатури, коли деякі символи починають дублюватися при натисканні. Пов'язано це з особливостями вбудованого механізму "метелик" замість мембран для збереження тонкого профілю корпусу. Так, яблучна корпорація все ж визнала наявність проблеми, але виправити її оновленням ПЗ не вийде, так що надія на сервісний центр, або на вашу кмітливість.

Незважаючи на те, що Apple і називала свою технологію більш досконалою і надійною, кнопки з часом залипають-за пилу або невеликого сміття. В особливо складних випадках користувачам доводиться звертатися в сервісний центр, оскільки вони не можуть вирішити проблему самостійно. Заміна клавіатури може обійтися в кілька тисяч гривень, а чистка клавіш теж не дешева.

Однак користувачі в мережі знайшли рішення цієї проблеми, яка допоможе позбавитися від дорогого ремонту. Ентузіастами була написана безкоштовна утиліта Unshaky з відкритим вихідним кодом.

Популярні новини зараз
Школярам встановлять нові правила відвідування уроків: за що суворо каратимуть Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Unshaky дозволяє встановити мінімальний час між натисканнями клавіш, завдяки чому виключаються введення символів із-за випадкових залипання. Так, це не вирішує проблему з залипанням, але поверне комфорт від використання ноутбука. Втім, затягувати з ремонтом ноутбука точно не варто.

Нагадаємо, що компанія Sony заявила, що не планує представити консоль нового покоління в 2019 році. Це означає, що геймерам доведеться як мінімум до початку 2020 року користуватися вже застарілої консоллю. До того ж, деякі компанії планують показати гри після виходу PS 5, так що геймерам доведеться придбати нову приставку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що в роботі Android виявили масову уразливість, яка дозволяла хакерам отримувати доступ до будь-якого смартфону. Варто зазначити, що ця вразливість була виявлена на всіх смартфонах, що працюють на ОС Android. Повідомляється, що таких пристроїв більше мільярда, так що кожен користувач був під загрозою.

Знай.uа писав, що компанія Huawei повідомила, що до 2021 року половина всіх смартфонів на ринку будуть гнучкими. Втім, це не дивно, адже компанії вже показали свої перші розробки. Так, вони не виглядають ідеально, але навіть для компанії такі пристрої нові, і більшість з них просто експериментують з розмірами і технологіями гнучких смартфонів.