Упродовж багатьох років компанія Huawei розробляє свої високопродуктивні мобільні процесори і модеми, які використовуються в її власних мобільних пристроїв. І до цих пір компанія відмовилася продавати які-небудь з цих чіпів своїм конкурентам. Однак, інсайдери повідомляють, що китайська корпорація готова співробітничати тільки з однією компанією в такій сфері - з Apple.

Таке рішення виглядає досить несподіваним. Ще на початку цього року представник Huawei заявляв, що модеми Balong призначені для забезпечення підтримки власним продуктам компанії, таких як смартфони та пристрої інтернету речей, і вони будуть використовуватися тільки усередині компанії. Проте, компанія готова продавати компоненти своєму конкурентові, який точно захопив лідерство на ринку смартфонів, якщо 5G мережа стане доступною на нових пристроях.

На поточний момент Apple позбавлена доступу до таких чіпів. Відносини з Qualcomm розладналися після множинних патентних суперечок, а Intel не встигає випустити свої 5G модеми, в результаті чого iPhone 2019 року ризикують залишитися без підтримки нового стандарту зв'язку. Для розробки власного чіпа знадобиться кілька років, а інші виробники вже продають смартфони з підтримкою мережі нового покоління.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Нагадаємо, що 2 місяці тому компанія Samsung представила Samsung Galaxy S10. Так, смартфон спочатку позиціонувався як флагманський, але насправді, його захист від злому здивувала мережу. Її обійшли всього за 15 хвилин, і це без хакерських атак. Повідомляється, що за допомогою 3D-принтера ентузіасти надрукували відбиток пальця, і доклали до екрану. Смартфон розблокувався без втручання власника.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei готова випустити смартфони на Kirin OS. По суті, це нова ОС, яка прийде на заміну Android. Huawei готова відмовитися від послуг Google, і запустити власні смартфони на своїй операційній системі. Швидше за все, такі новинки з'являться на прилавках вже через кілька місяців.

Знай.uа писав, що в мережі спливли нові рендери про iPhone 2019, презентація якого запланована на осінь цього року. Варто відзначити, що топова версія отримає потрійну основну камеру, що не може не радувати фанатів.