Поліцейські як мінімум до 2016 року користуються сервісом відстеження переміщень користувача Google. За даними видання, такого роду співробітництво з поліцією і ФБР стало особливо активним в останні шість місяців. Як з'ясували журналісти, компанія передає дані не тільки про злочинців, але і про будь-яких інших користувачів, які можуть представляти інтерес для слідства. Це означає, що якщо користувач був поруч злочину, компанія зіллє поліції і його дані, аж до імені та адреси проживання.

Функція історії місцезнаходжень включена в пристроях Google за замовчуванням. Можна зробити інформацію доступною лише власникові смартфона, але геодані все одно реально буде встановити з історії додатків, пошуку або інших сервісів компанії.

Проте, навіть у такої системи є свої підводні камені. І подібна співпраця компанії з владою — це лише один з прикладів, коли конфіденційні дані нічого не підозрюють користувачів використовуються “не так, як вони очікують”. Швидше за все, назріває скандал, а Google доведеться щось зробити, поки користувачі не почали масово відмовлятися від сервісів Google.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi Mi Band 4 здивував користувачів своєї ціною. Девайс буде продаватися за ціною 30 доларів, що приємно здивує користувачів. Зазначимо, що браслет отримає чіп NFC для безконтактної оплати, а також GPS-трекер, щоб відслідковувати переміщення користувача. Крім цього, девайс отримає величезний кольоровий екран, який зможе реагувати на дотики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, Xiaomi Mi Mix 4 може отримати незвичайні можливості. Мова йде про гнучкий екрану, а також про камері з 60 мегапікселями. Так, корпорація хоче експериментувати, і зупинила свій вибір на такому пристрої. Поки немає ніякої інформації, що він з'явиться на прилавках, але фанати вже чекають девайса, який обійде навіть iPhone 2019 за характеристиками.

Знай.uа писав, що Android офіційно мертвий. Повідомляється, що користувачі більше не хочуть купувати смартфони на Android, а компанія Huawei вже готова випустити смартфони з новою версією ОС, яка затьмарить навіть iOS для iPhone. Поки неясно, чи зможе китайська корпорація перевершити компанію Apple.