Полетіти в свої вихідні на Марс або погуляти по Місяцю — це незабаром може стати не фантастикою, а реальністю в житті людини. Варто зазначити, що такі уїкенди у безкрайній космос на регулярній основі можуть стартувати вже в поточному році.

Про це пишуть американські наукові видання.

Відомо, що компанія американського мільярдера Джеффрі Безоса "Blue Origin" здійснила успішне випробування космічного лайнера, створеного спеціально для туристичних подорожей по Всесвіту".

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зокрема, багаторазова ракета "New Shepard", керована автопілотом, була запущена в небо на висоту трохи більше 106-ти кілометрів. У підсумку вона здійснила вдалий політ і успішно приземлилася в Західному Техасі. На борту апарату перебував особливий пасажир — манекен по імені Скайвокер. Також ракета перевозила всі необхідні наукові пристосування. Варто відзначити, що цей запуск ракети став вже 11-м за рахунком.

Також фахівці стверджують, що висоти, на яку здатна піднятися ракета, цілком достатньо, щоб опинитися в невагомості.

Компанія Blue Origin спеціалізується саме на космічному туризмі і планує поставити цей вид "подорожей" на регулярну основу. Перший успішний експериментальний запуск відбувся в 2015-му році. Очікується, що вже в 2019-му році такі польоти відбуватимуться все частіше і частіше, а в найближчому майбутньому і зовсім стануть звичайною справою для кожної людини на Землі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відкриття допоміг здійснити японський зонд Hayabusa, який ще в 2010 році доставив вченим на Землю крихітні зразки матеріалу, зібраного на астероїд Ітокава. З тих пір ці зразки досліджували їх з усіх сторін, проте нова робота Цзылян Цзиня і Майтрейи Бозі з Університету штату Арізона принесла черговий сюрприз.

У статті, опублікованій в журналі Science Advances, вони пишуть про несподівано великих кількостях води, виявлених у речовині Итокавы. Знахідка може в черговий раз вказати на астероидное походження земних океанів.

Нагадаємо, світовий океан – прибулець з космосу: вчені висунули незвичайну гіпотезу.

Як повідомляв Знай.uа нове дітище Ілона Маска підкорила космос: неймовірне відео від SpaceX.

Також Знай.uа писав, у NASA розкрили сценарій Апокаліпсису.