Український стартап Kidslox опинився в центрі уваги світових ЗМІ після подачі скарги на корпорацію Apple. Як виявилося, яблучна компанія вже встигла напаскудити і українським розробникам.

Дві ІТ-компаній зі сфери батьківського контролю за мобільними девайсами подали скаргу до Європейської комісії з конкуренції на дії американської компанії Apple: стартап Kidslox з головним офісом в Черкасах, а також іспанська компанія Qustodio.

Компанія звинувачують в монополії. Наприклад, яблучна корпорація “видавлює” додатки з App Store, які можуть скласти конкуренцію їх додатками.

На сьогодні з AppStore видалені вже 11 додатків такого типу, наприклад Ourpact, Mobicip, Сurbi та інші. Kidslox і qustodio ще в апсторе і продовжують боротьбу.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Схожі на Kidslox проблеми з Apple місяць тому з'явилися і у відомого додатка для прослуховування музики - Spotify.

Розробники заявляють, що монополії яблучної корпорації потрібно покласти край, так як зловживання своїм становищем може зіпсувати репутацію Apple назавжди, а так спровокувати хвилю штрафів для яблучної корпорації.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi відправила смартфон Redmi Note 7 в космос. Таким чином корпорація вирішила зробити рекламу, показавши світу, що смартфон витримає екстремальні умови, і буде працювати. Смартфон навіть встиг зробити кілька фото при температурі -53 градуси, і повернутися на поверхню Землі в робочому стані. Компанія завжди робила акцент на міцності апарату.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple здешевить нові iPhone за рахунок використання нових компонентів. Мова йде про антену, яку тепер можна виробляти набагато дешевше, а ось характеристики помітно покращаться за всіма показниками.

Знай.uа писав, що компанія HTC і Apple нахабно обманюють користувачів. Дослідники повідомили, що після перевірки заявленого часу автономної роботи смартфонів, вони прийшли до висновку, що смартфони працюють практично вдвічі менше часу без підзарядки. Однак, компанії вже дали коментарі. Наприклад, в Apple повідомили, що тест був недостатньо точним.