Спеціалісти з Університету Дельфт сьогодні продемонстрував вельми незвичайний і унікальний у всіх сенсах прототип мініатюрного високошвидкісного дрона, який вже встиг засвітитися в якості самого маленького швидкого дрона в світі.

Швидкісний дрон - технологічна база для створення чогось більш цікавого і функціонального, однак і у своєму нинішньому вигляді він не може не дивувати своїм відмінним балансом розміру і швидкості польоту.

Дрон навчився перевозити людські органи
Дрон навчився перевозити людські органи

Дрон має усього лише 4 дюймами в діаметрі і вміє розвивати швидкість 2 м/с, що є дійсно цікавим і відмінним показником, який так чи інакше характеризується багатообіцяючим характером свого подальшого поліпшення. В основі нового польотного дрона лежить використання спеціальної системи сенсорів візуального та висотного типу, причому все це поміщається на одну невелику плату. Фахівці зуміли зробити розмір дрона максимально маленьким.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Розробники кажуть, що дрон відрізняється повністю автоматичним управлінням на основі вбудованих в нього ШІ-алгоритмів, які переважно обчислюють висоту і поточне положення дрона щодо інших об'єктів. Алгоритми дозволяють дрону самостійно вибирати траєкторію руху і уникати різних проблем в повітрі. Експерти протестували прототип і випробували на спеціально обладнаному майданчику.

Маленький дрон - дійсно багатообіцяюча і цікава розробка.

Нагадаємо, дрон допоміг дослідникам знайти дивовижну квітку, яку вже давно записали в список зниклих.

Як повідомляв портал "Знай.uа" ці загадкові і зловісні леси розбурхують уяву.

Знай.uа писав, що компанія Meizu представила бездротові навушники POP 2 за приємною ціною.