Раптово, але компанія Apple все-таки зробила окрему операційну систему для iPad. Називається вона - iPadOS. Буквально перед самою презентацією, великі американські видання стали повідомляти про те, що Apple зробить iPad більш самостійним пристроєм. Тепер користувачі зможуть насолодитися новим досвідом використання планшета, причому нова ОС буде не просто переробленою версією iOS для смартфонів, а нової ОС, яка не буде мати нічого спільного з iOS 13.

Тепер на головному екрані буде розташовуватися не п'ять, а шість рядів іконок. Інтерфейс віджетів змінився, окремо вивести його на робочий стіл можна з допомогою свайпа, і, також, при бажанні приховати.

Серед іншого, новий режим багатозадачності дозволить працювати відразу з двома програмами, навіть якщо вони однакові.

І, нарешті сталося те, чого користувачі iPad чекали, напевно, ще в iOS11 - iPadOS отримала можливість роботи із зовнішніми накопичувачами (жорсткими дисками, USB-флешки та SD-картами). Це означає, що з'явилася підтримка різних файлів, а також, тепер можна користуватися жорсткими дисками для роботи.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім цього, нова ОС дозволить підключати клавіатуру і мишку, що перетворює планшет в повноцінний ПК.

Нагадаємо, що компанія Huawei планує випустити нову лінійку смартфонів під назву Mate 30. Крім топових флагманських характеристик, смартфони зможу похвалитися і абсолютної новою фішкою - ОС девайсів буде точно не Android, а Hongmeng. Це особиста розробка компанії, яка створювалася протягом багатьох років. Тепер корпорація може обійтися і без допомоги Google Android їх.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google розкрила ще один секрет з приводу камери Google Pixel 3. Нагадаємо, що в смартфони від пошуковика впроваджують одинарну камеру, і це дуже дивне рішення. Однак, в корпорації заявляють, що система нейромережі здатна покращувати якість фото з допомогою тремтіння рук користувачів. Після цього система поєднує всі знімки з різних ракурсів в єдину фотографію.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft розповіла про нову хвилю вірусів, які масово заражають комп'ютери користувачів. Повідомляється, що мільйони пристроїв досі під загрозою злому хакерами.