Творець Telegram Павло Дуров пов'язав DDOS-атаку на месенджер, яка відбулася напередодні, з протестами в Гонконзі. За словами Дурова, основними джерелами атаки виявилися комп'ютери з китайськими IP-адресами. Схоже, хтось зацікавлений у тому, щоб дестабілізувати роботу великого месенджера, послугами якого щодня користується понад 200 мільйонів чоловік.

“IP-адреси виявилися в основному китайськими. Так склалося, що всі великі DDoS-атаки (200-400 Гб/с сміття), які ми відчували, збігалися у часі з протестами в Гонконзі (учасники яких координують дії Telegram). Цей випадок – не виняток”, - повідомив Павло Дуров, засновник Telegram.

Схоже, влада Гонконгу хотіли перешкодити протестувальникам координувати свої дії під час протесту. Повідомлення про перебої в роботі месенджера з'явилися 11 червня. Пізніше представники Telegram визнали факт масштабної DDoS-атаки на сервіс.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Акції протесту в Гонконзі розпочалися 9 червня. Понад 300 тисяч людей вийшли на демонстрації проти закону про екстрадицію в материковий Китай.

Нагадаємо, що компанія Apple відмовляється від підтримки смартфонів лінійки iPhone 6. Проте, користувачі сильно обурені, так як компанія відмовляється від підтримки відразу двох ступенів смартфонів. Користувачі чекали, що iPhone 5S вже не буде підтримувати iOS 13, однак, iPhone 6 теж не зможе оновитися до актуальної прошивки із-за застарілого заліза. І хоча яблучна корпорація все ще продає шостий iPhone, підтримувати його просто відмовляється. Для чого це зроблено - невідомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung раптово повернула на ринок Galaxy Fold, який почав масово виходити з ладу. Компанія через кілька місяців після виявлення серйозної проблеми в збірці вирішила це питання, і готова продавати користувачам вже готовий продукт. Нагадаємо, що цінник на смартфон досягає 2000 доларів, так що дозволити собі гнучкий смартфон зможе далеко не кожен.

Знай.uа писав, компанія Sony готує до виходу унікальний смартфон. Він отримає відразу 6 камер, і подібних аналогів на ринку поки що немає.