Вчені з США виявили в районі найбільшого кратера Місяця гравітаційну аномалію.

Це вказує на те, що під грунтом знаходиться щось масивне, передає НавколоНас.

Аномалія спочатку була виявлена ​​при аналізі даних, зібраних орбітальними апаратами місії GRAIL (Gravity Recovery and Interior Laboratory) в 2011-2012 роках. Дослідники побудували карти гравітаційного поля Місяця. В районі басейну Південний полюс-Ейткен, який є найбільшим місячним кратером і одним з найбільших в Сонячній системі, спостерігалося збільшення щільності, що спочатку пояснювалося високим вмістом залізних порід на поверхні.

Однак дані, отримані міжпланетної станцією НАСА Lunar Reconnaissance Orbiter, показали, що під поверхнею прихована маса в 2,18 квінтильйони кілограмів, що простягається на глибину до 300 кілометрів.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На думку астрономів, вона може являти собою залишки металевого астероїда, які все ще знаходяться в мантії Місяця. Ймовірно, небесне тіло врізалося чотири мільярди років тому.

Ще одним поясненням є вулканічна активність. У місячній мантії є висока концентрація оксидів титану, які при охолодженні, після виверження магми, могли зосередитися під Південним полюсом-Ейткен.

Оскільки маса не розплавляється повністю і не занурюється до ядра, то вчені змогли оцінити максимальну температуру мантії в другій половині всього часу існування Місяця, яка повинна була досягати 1480 градусів Цельсія.

Нагадаємо, людству загрожує небезпека: біблійний потоп і смертельні хвороби, чотири сценарії знищення.
Як повідомляв Знай.uа потужні магнітні бурі готові завдати потрійного удару: названо найбільш "гарячі" дати.

Портал Знай.uа писав, що дитинча Нібіру виросло поруч з нами на Землі: людство в небезпеці.