Компанія Google розробила сучасну заміну звичним SMS, MMS та голосовому зв’язку. Йдеться про протокол передачі даних під назвою RCS. Завдяки його підтримці мобільними операторами месенджер американської корпорації зможе без інтернету і безкоштовно передавати повідомлення, інформує iTechua.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для запуску протоколу RCS, що покликаний замінити WhatsApp, Google вирішив використовувати вже існуючу платформу Android Messages. Зараз вона просто «з коробки» встановлена ​​на сотні мільйонів смартфонів від ZTE, HTC, Sony, Motorola, LG, Nokia тощо.

Наразі це програмове забезпечення дозволяє працювати тільки з SMS і MMS, але вже в другій половині 2019 року Google планує перетворити програму на повноцінний месенджер. Його головною особливістю і стане підтримка RCS.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аби протокол RCS став доступним, його підтримку має впровадити кожен мобільний оператор. Наразі це впровадили не більше двадцяти компаній по всьому світу. Майже всі вони діють у США та Європі. Очікується, що завдяки впровадженню підтримки протоколу RCS мобільні оператори зможуть у рази збільшити чисельність своїх клієнтів.

За рахунок RCS користувачі Android Messages матимуть змогу безкоштовно пересилати файли і відправляти повідомлення. І зазначте, що все це - без підключення до інтернету. Таким чином люди заощаджуватимуть гроші та інтернет-трафік.

Планується, що новий месенджер Google буде доступний в інтернеті, він дасть змогу ділитися своїм місцеположенням, здійснювати голосові дзвінки, листуватися в групових чатах і виконувати безліч інших дій.

Нагадаємо, що Huaewi може "поховати" Android назавжди: нова ОС вже почала тестуватися.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що iPhone XR 2019 отримає довгоочікувану функцію: зарядка більше не потрібна.

Також портал "Знай.ua" писав, що Google розсекретила дизайн флагманського Pixel 4: фото.