"Яким чином мавпи зуміли еволюціонувати в людину?" – відповідь на це питання впродовж десятків років шукала міжнародна команда дослідників. Виявилося, що створити складну організаційну систему всередині групи людиноподібних дозволила довіра, інформує The Guardian.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Американський палеоантрополог пояснив, чому саме здатність довіряти допомогла мавпам еволюціонувати. З'ясувалося, що всередині груп гомінідів, або людиноподібних, складну організацію допомогла розвинути впевненість один в одному. Дружелюбність і організаційна робота зумовили розвиток нейрохімічних змін у мозку гомінідів.

Стали відомі результати досліджень шведських учених. Вони довели, що рівень довіри людини залежить від моральної атмосфери в родині, де вона зросла. Також це залежить і від генів, одначе відсоток впливу ДНК дуже малий.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Шведські вчені провели дослідження, мабуть одне з найцікавіших. Його учасниками стали дві футбольні команди. Науковці аналізували зв'язок у групах уболівальників цих клубів. Внаслідок дослідження з'ясувалося, що позитивний досвід спілкування з незнайомцями запускає в людському мозку механізм навчання. А це дозволяє знизити рівень агресії.

Нагадаємо, що планету оповиє кліматичне жахіття: моторошний прогноз шокує масштабами, сотні міст зітре з лиця землі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", учені засікли у небі портал інопланетян, пряма дорога в майбутнє.

Також портал "Знай.ua" писав, що вчені знайшли найефективніший спосіб кинути палити: лише одна умова.