Експерти вважають, що будівлі на Марсі зводитимуть із піщаної породи.

Про це повідомляють aspekty.net, передає Соцпортад.

У той час як високі скляні хмарочоси створюють вражаючий образ, в суворих умовах Марса потрібно щось більш просте і набагато більш стійке.

Також марсіанським колоністам потрібна буде проста схема використання ресурси. З огляду на кількість ракетного палива, необхідне для переміщення кожного кілограма в космосі, підкорювачі Червоної планети не зможуть дозволити собі розкіш витрачати ресурси на будівництво. Є нове рішення — використовувати грунт з печер як основу для створення великих поселень.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Це означає, що марсіанська поверхня повинна бути заповнена функціональними будівлями, які будуть зручно розподіляти наявні ресурси і вписуватися в ландшафт.

Це також призведе до архітектури з більш утилітарною спрямованістю, оскільки людям необхідно уникати високих рівнів радіації і створювати прості системи життєзабезпечення.

Марс
Марс

На Марсі, де люди будуть боротися навіть за виживання, може знадобитися абсолютно новий тип архітектури. Дизайнерська студія Hassell розробила 3D-друковані середовища проживання NASA і тепер пропонує варіант будівель для майбутньої колонії на Марсі.

Нагадаємо, Марс перевершив всі очікування: випадкова знахідка виведе людство на новий рівень.

Як повідомляв Знай.uа, гігантський метеорит атакував Місяць: вчені розповіли, що діється з земним супутником.

Знай.ua писав, Червона планета кишить прибульцями: марсохід сфотографував таємничу істоту.