Світові автовиробники за підсумками 2018 року продали близько 1,6 млн. електромобілів.

Це майже на 300 тис. більше, ніж у 2017-му, і в 11 разів перевищує показники 2013 року. Звичайно ж, ринок електрокарів і далі буде розвиватися і вже у 2025 році кількість зелених авто буде більше, ніж звичайні на бензині та на газі.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Що стосується лідера продажів - тут все просто. Найбільш продаваним “зеленим” авто за підсумками першого півріччя 2018-го став український улюбленець Nissan Leaf. За прогнозами, сукупні продажі моделі по всьому світу досягнутий за підсумками року 89 тис. одиниць. Дешева ціна і простота - це головна фішка цього автомобіля. Електрокар в рази дешевше відомих моделей Tesla, та й сенсу зараз переплачувати просто немає.

А от частка Tesla у глобальних продажах поки зберігається на рівні 17% - приблизно стільки ж компанія займала на ринку 5-ма роками раніше. Схоже, конкуренти будуть наздоганяти компанію, випускаючи більш доступні автомобілі вже 2020 року.

Нагадаємо, що компанія Apple відмовляється від підтримки смартфонів лінійки iPhone 6. Проте, користувачі сильно обурені, так як компанія відмовляється від підтримки відразу двох ступенів смартфонів. Користувачі чекали, що iPhone 5S вже не буде підтримувати iOS 13, однак, iPhone 6 теж не зможе оновитися до актуальної прошивки із-за застарілого заліза. І хоча яблучна корпорація все ще продає шостий iPhone, підтримувати його просто відмовляється. Для чого це зроблено - невідомо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung раптово повернула на ринок Galaxy Fold, який почав масово виходити з ладу. Компанія через кілька місяців після виявлення серйозної проблеми в збірці вирішила це питання, і готова продавати користувачам вже готовий продукт. Нагадаємо, що цінник на смартфон досягає 2000 доларів, так що дозволити собі гнучкий смартфон зможе далеко не кожен.

Знай.uа писав, компанія Sony готує до виходу унікальний смартфон. Він отримає відразу 6 камер, і подібних аналогів на ринку поки що немає.