На одному з найбільших супутників Сатурна Енцелад під льодом вчені знайшли великий океан рідкої води, яка близька за хімічним складом до земної.

Цю інформацію повідомили в прес-релізі Вашингтонського університету, пише Апостроф.

Згідно з даними дослідження, вода Енцелада багата розчиненим вуглекислим газом і за рівнем кислотності близька до води океанів Землі, що "підвищує шанси виявити тут життя".

Космічний зонд Cassini вивчив гейзери супутника. Виявилося, що розчин води в океані фракціонується і рухливі речовини викидаються активніше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, виявилося, що попередні дослідження сильно недооцінювали кількість вуглекислого газу, метану і водню, що містяться в підлідному океані. Великі обсяги цих речовин можуть служити хорошою основою для розвитку органічного життя.

Також за словами вчених, цей факт може говорити про протилежне: велика кількість сполук, які могли б стати передумовами для створення життя, може бути пов'язано і з тим, що їх нікому тут споживати.

Нагадаємо, прибульці з Нібіру нападуть зовсім скоро, рахунок пішов на дні.

Як повідомляв Знай.uа, дитинча Нібіру виросло поруч з нами на Землі.

Також Знай.uа писав, що археологи надрукували піраміду фараона і заніміли.