Хакер зумів обійти систему безпеки NASA і пробратися в мережу Лабораторії реактивного руху (JPL) Агентства, вибравши в якості "зброї" мікрокомп'ютер під назвою Raspberry Pi.

NASA назвала дату кінця світу
NASA назвала дату кінця світу

Вторгнення було здійснено ще в 2018 році, але відомо про це стало лише зараз у звіті за 18 червня. В ньому NASA розповідає про "неавторизований" Raspberry Pi, що створив портал, який давав невідомому зловмиснику доступ до мережі протягом декількох місяців, поки він не був в кінцевому підсумку виявлений та виправлений, повідомляє портал The Next Web.

"Секрет" хакера в тому, що міні-комп'ютер не був призначений для підключення до мережі і міг отримати доступ до мережі без ідентифікації. Саме цим недоліком і скористався зловмисник.

Про те, чи зашкодило це "вторгнення" системі безпеки NASA поки невідомо, але, однозначно, це дуже тривожний дзвіночок, адже неперевірений пристрій, підключений до мережі однієї з найбільш секретних організацій, залишався там протягом декількох місяців і вихопив чимало даних, перш ніж його виявили.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відмитимо, що Raspberry Pi - це мікрокомп'ютер вартістю 35 доларів, який популярний серед шкільних наукових проектів та через його випадкову появу в хакерських фільмах або телешоу. Його розмір і ціна роблять його привабливим елементом обладнання для безлічі майстрів. І хоча він дешевий і крихітний, у нього мало обмежень в тому, що він може робити, якщо ним користуються умілі руки. Хакер, який використовував зовнішній обліковий запис користувача, непомітно переміщався по мережі НАСА протягом приблизно 10 місяців, згідно з червневим звітом з кібербезпеки. Перебуваючи там, він шукав 23 файли, два з яких містили інформацію про поточну місію на Марс. У цілому, згідно зі звітом, хакер отримав дані приблизно на 500 мегабайт.

Нагадаємо, життя на Марсі точно існує: людство отримало неспростовні докази.

Як повідомляв Знай.uа, труп маленького інопланетянина шокувала науковий світ.

Також, Знай.uа писав, вчені розповіли про архітектуру на Марсі.