Група лікарів клініки Dexeus з Барселони представила результати дослідження, згідно з яким сперму людини можна транспортувати в космосі і зберігати на інших планетах.

Про це повідомляє видання Independent.

У ході дослідження зразки були поміщені в літак, який з допомогою своїх рухів (параболічних розворотів) забезпечив умови, близькі до космічних. Десять зразків сперми різних чоловіків вивчили до та після випробування, і вчені не помітили різниці між зразками сперми, які побували в умовах низької гравітації, і контрольними, які залишалися на Землі".

"Якщо в найближчі роки число космічних місій і польотів збільшиться, важливо знати наслідки тривалого перебування людини в космосі, і, можливо, варто було б розглянути потенційні перспективи розмноження за межами Землі", — пояснила дослідження іспанський лікар Монсеррат Боада.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Таким чином, вчені зробили висновок, що сперму можна перевозити в космосі в замороженому стані. Такий "космічний банк сперми" допоміг би колонізувати інші планети, в тому числі Марс, за умови, що екіпаж буде складатися з жінок, - зазначили автори дослідження.

Нагадаємо, життя на Марсі точно існує: людство отримало неспростовні докази.

Як повідомляв Знай.uа, труп маленького інопланетянина шокувала науковий світ.

Також Знай.uа писав, вчені розповіли про архітектуру на Марсі.