Астрономи помітили величезний чотириметровий астероїд лише за кілька годин до того, як він увійшов в атмосферу Землі. Величезних розмірів камінь згорів, так і не долетівши до поверхні планети.

Відстеження астероїдів, що наближаються до Землі є одним із головних завдань обсерваторій по всьому світу. Днями, свою перевірку в цьому нормативі пройшла обсерваторія Гавайського університету, телескопи якої розташовані на відстані в 160 км одна від одної на різних Гавайських островах.

астероїд Бенну

Цікаво, що астрономи помітили астероїд розміром з машину всього за кілька годин до того, як він увійшов в атмосферу Землі в точці на 380 км на Південь від міста Сан-Хуан - столиці Пуерто-Ріко, що розташована в Карибському морі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Коли його вперше зафіксували, астероїд знаходився трохи далі за Місяць - на відстані в 500 тис. км від Землі. Експерти з Лабораторії реактивного руху досліджень навколоземних об'єктів підрахували, що вибух чотириметрового астероїда над Пуерто-Ріко дорівнював вибуху 6 тис. тонн динаміту.

Незважаючи на те, що космічний камінь не становив загрози для людей на Землі, така подія доволі рідкісна. Варто відзначити, що це тільки четвертий раз в історії, коли астрономи помітили астероїд в момент просто перед його потенційним зіткненням із Землею. Всі чотири рази відбулися протягом останніх 11 років.

Нагадаємо, на сусідній планеті знайшли ознаки життя. Близько двох мільярдів років тому клімат планети був схожий на земний.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Луна - це космічна база прибульців. Відомий уфолог знайшов докази того, що на земному супутнику ховаються інопланетяни.

Також "Знай.uа" писав, на фото потрапив справжнє місто прибульців. Уфологи знайшли інопланетну споруду на карликовій планеті Церера, розташованій між Марсом і Юпітером.