Астрономи за допомогою радіотелескопу ASKAP змогли точно встановити положення і виміряти відстань до джерела одиночних FRB-радиовсплесков, відомих як "радіосигнали інопланетян". Австралійський науковець Кит Баннистер каже, що нові дані є величезним проривом. Цю інформацію чекали з моменту виявлення перших подібних сигналів.

Таємничі спалахи були випадково відкриті в 2007 році Баннистером та його колегами. В той час вони спостерігали за радиопульсарами за допомогою телескопа Паркс (Австралія).

У наступні роки вчені виявили ще приблизно 30 подібних сплесків. На думку дослідників, сигнали носили штучний характер. Вони навіть могли служити спалахами позаземних цивілізацій з-за незрозумілою періодичності в їх структурі.

Гени інопланетян
Гени інопланетян

У цих сигналів спостерігалася велика потужність. Також вони були на занадто великій відстані до їх джерел. Деякі астрономи припустили, що сплески народжуються під час злиття нейтронних зірок або інших компактних об'єктів, які стають чорною дірою.
У 2017 році дослідники з допомогою Паркса зафіксували нові спалахи в цій же точці, що суперечили зазначеній теорії. Сигнали такого штибу стали більш загадковими. Астрономи локалізували джерело спалаху – невидиму карликову галактику в сузір'ї Візничого, яка знаходиться в трьох мільярдах світлових років. При цьому ніяк не вдавалося дізнатися джерело спалахів.

Згодом вчені направили всі антени ASKAP на один сектор неба в надії зловити новий сплеск. У вересні минулого року дослідники зрозуміли, що спалах походить від великої "мертвої" еліптичної галактики DES J2144-4054. Остання знаходиться в сузір'ї Чаплі на відстані в 3,6 мільярда світлових років від Землі.

Зловити сигнал вдалося завдяки іншим телескопам: VLT і Gemini. Також з'ясувалося, що джерела повторюваних і одиночних сигналів відрізняються. Якщо перший спалах з околиць галактики, тоді другий - від центральної частини карликової галактики, де народжується велика кількість нових зірок.

Нагадаємо, вибухнули 6000 тонн динаміту: до Землі наблизився 4-метровий астероїд, людство у небезпеці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Луна - це космічна база прибульців. Відомий уфолог знайшов докази того, що на земному супутнику ховаються інопланетяни.

Також "Знай.uа" писав, на фото потрапив справжнє місто прибульців. Уфологи знайшли інопланетну споруду на карликовій планеті Церера, розташованій між Марсом і Юпітером.