Сучасні технології розвиваються з шаленою швидкістю. Вони вже проникли практично у всі сфери нашого життя: від бізнесу й медицини до щоденної рутини. Сьогодні людин має доступ до безмежної кількості знань та контенту у власній кишені, де лежить смартфон.
Однак те, що ми постійно користуємося різноманітними технічними пристроями не тільки полегшують наше життя, а й невідворотного його змінюють. Масивний череп, невеликий мозок і другий набір століття — ось деякі варіанти майбутніх адаптацій людського тіла, спричинених використанням сучасних технологій. До таких висновків дійшла компанія TollFreeForwarding.
Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!
Ця компанія займається телекомунікаціями. Її працівники зібрали наукові дослідження та думки експертів, щоб створити 3D-модель людини майбутнього. І результат виконаної роботи може шокувати будь-кого. Організм людини повністю адаптується до гаджетів й змінить свою будову. Судячи з фото, можна заявити, що тіло людини розвивається назад у минуле.

Фахівці створили портрет людини, яка живе в 3000 році. Це Мінді, якій доводиться багато працювати, згорбившись перед монітором комп'ютера. Крім того, вона постійно витягає шию, щоб подивитися на екран свого смартфона. Через це м'язи на її шиї стали масивніший і могутніші, компенсувавши погану поставу.

"Години, проведені з похиленою вниз головою, напружують шию і порушують рівновагу хребта. Отже, м'язи шиї повинні докласти додаткові зусилля, щоб підтримати голову", - розповів Калеб Бак, експерт по здоров'ю в Maple Holistics.

Типові звички користувачів сучасних технологічних об'єктів, таких як смартфони та комп'ютерні монітори, мають значний вплив на те, як ми сидимо та стоїмо. Послідовно змінюючи нашу позицію, щоб дивитися вниз на телефон, або на екран ноутбука, було доведено, що зміняться частини тіла, які формують поставу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Потовщений череп Мінді допомагає їй захистити мозок від радіочастотного випромінювання, яке генерують смартфонами. Така трансформація виникла з розвитком нового покоління. Адже мозок дитини невеликий, радіація впливає на нього значно більше. щоб захиститися від цього, природа модифікувала череп.

З вини тих же гаджетів рука Мінді постійно перебуває в стислому стані, а лікоть зігнувся до 90 градусів. Один з пальців також видозміниться для набирання тексту на смартфоні.

Остання, а разом з тим і сама дивна метаморфоза Мінді — це її другий набір повік. Головне завдання якого - фільтрувати зайве світло, випромінюване технікою.

Звичайно, люди в майбутньому навряд чи будуть виглядати так, як Мінді. Але її анатомічні зміни перебільшені для того, щоб наочно уявити науково обґрунтовані проблеми впливу повсякденних технологій на наші тіла.

Окрім того, існує ще один вплив на технологію елемента для Мінді, який не заснований на фізичних змінах - її психічний стан. Дослідження встановлюють, що технологія пошкоджує наше мислення. Недавні дослідження показали зв'язок між використанням Facebook і зниженням довгострокового добробуту, соціальні медіа також звинувачують у збільшенні тривожності та депресії у дітей.

Нагадаємо, що Samsung покаже другий складаний смартфон: буде ще крутішим.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", подарунок водіям від Ілона Маска: яким буде пікап Tesla.

Також портал "Знай.uа" писав, що у це важко повірити: виявили справжнє джерело "радіосигналів інопланетян".