Вчені наблизилися до розгадки таємниці зникнення великої кількості виявленого на Марсі метану.

Данські вчені із Орхуського університету висунули версію причини зникнення життя на Марсі. Річ у тім, що метан розглядався, як форма життя на Червоній планеті, але він загадково зник з атмосфери Марса.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Спеціалісти знайшли можливе пояснення цього катаклізму. По перше, концентрація метана на Марсі напряму залежить від сезону. Вона може бути 0,24 частини на мільярд взимку до 0,65 частини на мільярд влітку.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, є конкретні області на планеті, де періодично вивільнюється метан. Одною з причин виникнення цього газу якраз і вважають життєдіяльність живих організмів.

Різке зникнення метану вчені пояснюють вітровою ерозією. Вона окисляє мінерали на поверхні планети, а метан іонізується в метил, метилен і карбін. Останні з'єднання зв'язуються з іншими атомами на поверхні мінеральних порід.

Нагадуємо, що золотий астероїд знищить економіку Землі

Як повідомляв Знай.ua, що NASA відправить дрон на супутник Сатурна

Також Знай. ua писав, що виявили було виявлено справжнє джерело "радіосигналів інопланетян"