У Microsoft вже кілька років існує дослідницький проект, в рамках якого компанія експериментує з прототипами модульних контролерів Xbox для смартфонів і планшетів. Раніше про це мріяли мільйони користувачів, і тепер цей день настав, але про це трохи пізніше.

У жовтні минулого року ресурс WindowsCentral опублікував кілька зображень таких аксесуарів, де вони з двох сторін прикріплялися до мобільного пристрою, перетворюючи його на подобу портативної консолі Nintendo Switch. Виглядало це дуже дивно, але про зручність переживати точно не варто.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Повідомляється, що софтверний гігант опрацьовує декілька варіантів конструкції контролера з кріпильними ручками, що робить їх менш громіздкими, ніж аналогічні рішення, такі як GameCase, GameVice і ION iCade mobile. Геймпад, описаний у документі Microsoft Research в жовтні 2018 року, вчора був зареєстрований в базі даних патентів FreePatentsOnline. Звичайно, не виключено, що гаджет так і не з'явиться на прилавках, але Microsoft налаштована дуже серйозно.

Нагадаємо, що докомпанія Google створила новий месенджер, який отримав унікальну функцію. Повідомляється, що новий додаток зможе працювати без підключення до інтернету. Таких функцій немає навіть у Viber і WhatsApp, які користуються популярністю протягом багатьох років.

Як повідомляв Знай.uа глава компанії Huawei назвав головна перевага OS Hongmeng над Android і iOS для смартфонів. В першу чергу, варто відзначити, що нова операційка працює помітно швидше, що позначиться на популярності. До того ж, нова ОС здатна працювати як на планшетах, так і на комп'ютерах і смартфонах. Інші системи не здатні працювати на абсолютно різних пристроях із-за застарілої начинки.

Також Знай.uа писав, що головний міф про Windows нарешті підтвердили. Повідомляється, що при управлінні курсором при завантаженню різних додатків система обробляє інформацію швидше, ніж у випадку, коли курсор залишається на одному місці. Втім, даний баг працював тільки на Windows XP, яка вже не користується популярністю.