Японський автовиробник Toyota оголосив, що починає тестувати нові високоефективні сонячні елементи на електромобілях, які зможуть збільшити дальність ходу на 56 км в день. Схоже, електродвигуни вже не такі ефективні, як цього хотілося б покупцям. З іншого боку, сонячні батареї не залежать від електростанцій, що робить їх ефективними в будь-якому місці. Правда, їх користь обмежується погодою та часом доби.

Toyota протягом багатьох років намагається включити бортові сонячні панелі в свою стратегію електромобілів. Спочатку це була панель на 50 Вт, яка використовувалася для живлення вентиляторів та інших пристроїв, а в 2016 році на Prius знову встановили сонячні елементи, але на цей раз потужністю 180 Вт, які додали всього 6 км ходу. Схоже, компанія хоче і далі розвивати цю технологію, і якщо перша спроба не виявилася такою вдало, то цього разу все може піти набагато краще.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Що стосується самого принципу роботи, то сонячні панелі будуть заряджати акумулятори, які в свою чергу змушують двигун працювати.

Нагадаємо, що компанія Apple раптово воскресила одну з перших ігор. Повідомляється, що мова йде про віртуальному покері. І це одна з перших ігор, яку створила яблучна корпорація. Однак, у той час компанія вирішила все ж прибрати гру з магазину. Причина була банальною - Apple вважає, що гра не досить хороша для компанії, і над ним треба ще працювати. І в честь десятиліття компанія все ж повернула легендарний проект в магазин, і кожен бажаючий може його завантажити.

Як повідомляв Знай.uа Sony готує до виходу гнучкий смартфон, який здивує публіку. Що стосується його можливостей, він отримає складаний корпус, а також потужний процесор. До речі, камера отримає 10-кратний зум без втрати якості, що не може не радувати користувачів. Про ціни поки говорити рано.

Також Знай.uа писав, що в 2020 році компанія Apple представить відразу 4 нових iPhone. Один з них буде бюджетником, а от інші здивують користувачів своєю ціною. До речі, гаджети отримають підтримку 5G-мережі, що не може не радувати користувачів.