Штучний інтелект Libratus, розроблений інженерами з Університету Карнегі-Мелон, переміг п'ять чемпіонів світу з покеру, які грали з ним за одним столом. Схоже, людству настав кінець. нейромережа раніше обіграла кращих в світі гравців у шахи, а також в StarCraft 2 і Dota 2.

На відміну від логічних ігор, таких як го, де кожен гравець у будь-який момент знає поточне положення справ на дошці, покер заснований на роботі з прихованою інформацією. Для перемоги в ньому ІІ використовував метод, застосовуваний до безлічі ігор з недоліком інформації — а також до таких сфер реальному житті, як ділові переговори, кібербезпека, фінанси і військову справу. Схоже, навіть професіонали в своїй справі не змогли протистояти нейромережі, яка працює за рахунок обробки інформації.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

В процес гри ІІ враховував свої помилки і вносив корективи у план дій, створюючи більш точну модель. Також він з допомогою машинного навчання аналізував помилки суперників-людей і враховував у своїй грі проти них. Звичайно ж, нейромережа змогла виграти, але це ще не кінець. Враховуючи, що ера нейромережі тільки починає створюватися, це тільки вершина айсберга.

Нагадаємо, що бета-тестери нової ОС від Huawei під назвою HongMeng зазначили головні відмінності від конкурентів. Наприклад, дизайн нехай все ж нагадує Android і iOS, але відрізняється від них швидкістю роботи. Зазначимо, що продуктивність в рази краще, правда функціонал поки обмежений, адже користувачі тестують тільки основні аспекти ОС. Коли нова прошивка з'явиться на смартфонах - невідомо. Швидше за все, смартфони з'являться вже після початку 2020 року.

Як повідомляв Знай.uа інсайдери назвали точну дату виходу iPhone 2019. Повідомляється, що нові смартфони покажуть вже в перших числах вересня 2019 року, а якщо бути точніше - 11 вересня. Що стосується дати початку продажів - перша партія стане доступною вже 25 вересня, так що саме час збирати гроші на новий iPhone.

Також Знай.uа писав, що в мережі покажуть Xiaomi Mi Mix 4, який просто знищить iPhone XS Max. Правда, ціна у 21 тисячу гривень трохи здивує користувачів, адже смартфони від Xiaomi рідко коли варті таких грошей. Втім, за цю суму гаджет отримає топовий на сьогоднішній день чіпсет Snapdragon 855, а також 6 пам'яті.