Розробка програміста Девіда Файфілда може застосовуватися в якості zip-бомб для виведення з ладу комп’ютерів і серверів.

Розробник Девід Файфілд винайшов унікальний алгоритм надсильного стиснення, що дозволяє вмістити 5,5 ГБ інформації в 42-кілобайтному файлі. Його алгоритм є по суті "zip-бомбою", яка здатна теоретично "знищити" комп’ютер. Про це пише Vice.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зазначається, що програміст створив таку потужну "зброю" в якості експерименту.

За словами програміста, він домігся стиснення файлів в 28 мільйонів разів. При цьому початкові дані в архіві важать зовсім небагато. Але при розпакуванні їх обсяг з кожним кроком зростає в геометричній прогресії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Процес розпакування такого архіву створює величезне навантаження на процесор. Комп’ютер "зависне", перегріється і вимкнеться.

Що цікаво, програміст створив "бомбу" виключно в пізнавальних цілях. Однак зазвичай такі zip-архіви використовують зловмисники, щоб порушити роботу систем або призвести до їх повного руйнування.

Для демонстрації роботи свого алгоритму, програміст створив ще два архіви трохи меншим об’ємом: zbsm.zip (42 КБ), який розгортається в 5,5 ГБ, а також zblg.zip (10 МБ) –розпаковується в 281 ТБ.

Такі zip-бомби – це не віруси в звичному розумінні. Зазвичай їх використовують для того, щоб пожартувати над ким-небудь. Але іноді вони можуть завдати шкоди — наприклад, заблокувати роботу антивіруса, щоб відкрити вірусу можливість заразити машину.

Нагадаємо, Microsoft створила новий захист для Windows 10

Як повідомляв портал Знай.ua, в iOS 13 виявили небезпечний баг до виходу оновлення

Також Знай.ua писав, суд покарав небезпечного хакера за злом серверів Sony