Комарі обирають своїх "жертв" за певними ознаками. Зокрема, вони знаходять жертв за хімічним слідом з вуглекислого газу.

Про це заявив ентомолог Йуп ван Лун з Вагенінгенського університету в Нідерландах.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За його словами, комарі починають орієнтуватися на слід від вуглекислого газу, який летить проти вітру. Це дає їм змогу знаходити "ціль" з відстані до 50 метрів.

У тісних приміщеннях комарі беруть до уваги безліч чинників, які варіюються залежно від людини. До цих ознак входить температура шкіри, наявність випарів і виділень. Однак найбільш важливим чинником є хімічні сполуки, що утворюються мікробами, які живуть на шкірі.

комар
комар

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Експерти визначили, що головною ознакою при виборі є мікробіота шкіри людини. На ній маса бактерій, які виділяють запах. Людський ніс його не відчуває, проте для комара все відразу стає очевидним. Зміна хімічного складу поту і швидкість його виробництва впливає на сприятливе середовище для деяких мікробів, які можуть залучити комарів.

Мікроби виробляють сполуки більш ніж із 300 різних компонентів. Їхній склад залежить від навколишнього середовища і від генетичної структури людини. Наприклад, чоловіки з великою різноманітністю шкірних мікробів отримували менше укусів комарів, ніж чоловіки з менш різноманітними шкірними мікробами.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені знайшли планету-близнюка Землі на якій можливе життя.

Також портал "Знай.ua" писав, що вчені показали рибу з унікальною здатністю: заздрить вся водна фауна.