Фахівці Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA провели другу посадку зонда на астероїд Рюгу - це навколоземний астероїд з групи Аполлона. Раніше "бомбили" за допомогою вибухових речовин.

Про це повідомляється на офіційному сайті JAXA.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зонд сів на поверхню космічного об'єкта о 5:30 за київським часом. Його місією було зібрати зразки ґрунту для аналізу після вибуху. Мета - дослідження наслідків зіткнення з астероїдом інших небесних тіл. Після аналізу в космосі осколки астероїда будуть доставлені на Землю для подальшого вивчення.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Перші фото астероїда показали, що після вибуху матеріали всередині нього відрізняються від тих, які знаходяться на поверхні.

Цей астероїд розміром майже, як дев'ять футбольних полів. Він є потенційно небезпечним для планети Земля та людства.Шматок астероїда навіть досяг Землі. І вчені мали рідкісну можливість вивчити те, що за одну мить могло закінчити всю історію людської цивілізації. Найбільший фрагмент метеорита завважки 654 кілограми підняли з дна озера. Але ударні хвилі обійшли кілька регіонів Росії і Казахстану. Потужність вибуху оцінили від 300 до 500 кілотонн, тобто приблизно в двадцять разів більше за бомбу в Хіросімі.

Попри всі нинішні технології людство перед космічною загрозою залишається безпорадним. І як би хто не хизувався своїми міжконтинентальними балістичними ракетами з ядерним боєзарядом - вони здатні вбивати лиш людей. Жодна з наявних ракет знищити астероїд нездатна.

Нагадаємо, як астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців.

Як повідомляв Знай. ua, в Антарктиді "випарувалася" таємнича база Гітлера, навіть супутники NASA безсилі: епічні кадри.

Також Знай. ua писав, що повне сонячне затемнення показали з орбіти.