Європейська мережа навігаційних супутників “Галілео” не працює вже майже чотири дні — з 12 липня 2019 року. Чиновники з Європейського агентства називають серед причин “технічну помилку, пов'язану з наземною інфраструктурою”, але деякі експерти припускають, що система могла бути зламана. Можливо, комусь вигідно, щоб найбільша в світі навігаційна система вийшла з ладу. Зазначимо, що практично на всіх смартфонах і сучасних гаджетах працює ця система. Правда, сьогодні вона марна, оскільки просто вийшла з ладу.

Поки користувачі “Галілео” автоматично перейдуть на аналогічні навігаційні системи: американську GPS, російської ГЛОНАСС і китайську Beidou. Терміни початку роботи “Галілео” поки невідомі. Схоже, користувачам доведеться користуватися аналогами, якщо ті будуть працювати стабільно.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представники Європейського агентства відзначають, що “експерти працюють над якнайшвидшим відновленням ситуації”. Офіційно про причини неполадок не йдеться, проте деякі експерти вважають, що система була зламана хакерами. Подивимося, які коментарі дадуть експерти після відновлення системи.

Нагадаємо, що інсайдери розповіли, які iPhone подорожчають до осені. Не секрет, що нові смартфони від яблучної корпорації покажуть вже у вересні цього року. Правда, ціни на гаджети вас просто шокують. За топову версію компанія попросить у покупця 1400 доларів, що нереально багато, навіть для iPhone.

Як повідомляв Знай.uа компанія Sony зробить ігри для PlayStation 4 абсолютно безкоштовними. Це означає, що більшість популярних ігор, яких не було раніше на консолі стануть доступними, та ще й за копійки. Завдяки підписці в 100 гривень під назвою EA Access, кожен користувач зможе насолодитися новими іграми.

Також Знай.uа писав, що не встигли користувачі отримати свої Xiaomi Mi Band 4, як в мережу злили нові подробиці про Band 5. Інсайдери повідомляють, що браслет отримає не тільки оновлений дизайн і поліпшену продуктивність, але і круту функцію, яка сильно здивує користувачів. Звичайно ж, мова йде про ЕКГ. Подібних гаджетів з такою функцією на ринку не так вже й багато, та й коштують вони набагато дорожче.