Міжнародна група вчених назвала саме радіоактивне місце на планеті Земля. Так, фахівці стверджують, що на Маршаллових островах у Тихому океані рівень радіації досі небезпечний для життя людей, хоч минуло дуже багато років після випробувань.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Business Insider, пише портал "Політека".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Журналісти видання пишуть, що до такого висновку дійшли вчені Колумбійського університету і ряду інших відомих дослідницьких центрів, дослідивши грунт на островах. У 38 зразках грунту з 11 різних островів було знайдено перевищення радіоактивних елементів — америцію, цезію і два типу плутонію. Найвища концентрація– на острові Бікіні, де Сполучені штати Америки проводили найбільше випробування водневої бомби в історії людства.

Нагадаємо, ліквідатор Чорнобильської аварії оголосив голодування в центрі Полтави: "Виріжу...".

Як повідомляв Знай.uа шокуюча знахідка в зоні ЧАЕС: всьому живому загрожує небезпека, влада ніяк не реагує.

Знай.uа писав, серіал "Чорнобиль" від НВО не показав найголовнішого: в зоні відчуження причаїлося зло, яке знищує людей швидше за радіацію.