Одна з найпопулярніших соціальних мереж може вдарити по самолюбству багатьох користувачів, а особливо молоді. Як виявилося не кожне нововведення приносить радість. Оновлення Instagram принесло блокування лайків під фотографіями. Але для того, щоб користувачів не охопив різкий стрес, розробники вирішили прибирати функціонал поетапно і тільки в деяких країнах: в Ірландії, Італії, Японії, Бразилії, Австралії, Новій Зеландії і Канаді.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Цей експеримент працює поки що в тестовому режимі. Для користувачів обраних країн приховано лайки під фотографіями і відео. Але їх може переглянути лише автор контенту.

"Ми хочемо, щоб Instagram був місцем, де люди почувають себе комфортно, висловлюючи свою думку. Ми сподіваємося, що наша ініціатива зніме з вас важку звичку гнатися за лайками, щоб ви могли зосередитися на своєму житті", – пояснив глава Facebook Нової Зеландії Міа Гарлік.

Наприклад, у 2017 році у Великобританії проведений експеримент показав, що з п'яти основних соціальних мереж Instagram - найбільш небезпечний для психічного здоров'я молоді. Крім усього іншого, в Instagram планують почати боротися з образами і цькуванням в коментарях.

Нагадаємо, що Google Chrome оновив режим "Інкогніто".

Як повідомляв портал Знай.ua, тепер соцмережею можна користуватися без VPN сервісів.

Також портал Знай.ua писав, що експерти розповіли про небезпеку FaceApp.