До Землі знову наближається небезпечний астероїд 2006 QV89 - 9 вересня він виявиться на рекордно близькій відстані від нашої планети. Астрономи спробували з'ясувати, чи є шанси, що це небесне тіло знищить людську цивілізацію.

Як відомо, астероїд 2006 QV89 відкрили 13 років тому. Влітку 2006 року він зблизився із Землею на відстань у кілька мільйонів кілометрів.

астероїд
астероїд

Вченим вдалося розрахувати траєкторію польоту небезпечного небесного тіла. Виявилося, що 2006 QV89 відноситься до групи аполонів — астероїдів, які періодично перетинають орбіту Землі з зовнішньої сторони.

За словами дослідників, 9 вересня 2019 року 2006 QV89 знову наблизитися до блакитної планети. У ті роки шанси на зіткнення оцінювалися, за різними даними, як 1 з 7300 або навіть 9100. Зараз вчені говорять, що навколоземний астероїд зблизиться з планетою, але шансів на зіткнення у нього немає.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

астероїд
астероїд

Нагадаємо, Маск планує зупинити смертельно небезпечний астероїд

Як повідомляв портал Знай.ua, японський зонд успішно сів на астероїд, що зможе знищити все живе

Також Знай.uа писав, НАСА підтвердило плани здійснити подорож на астероїд що володіє різноманіттям ресурсів, які можуть повністю знищити економіку на Землі.