Компанія Марка Цукерберга Facebook виплатить Федеральній торговій комісії США 5 млрд доларів штрафу для врегулювання претензій щодо зливу особистих даних користувачів соцмережі. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

"Це одне з найбільших покарань, які коли-небудь оцінювалися урядом США за будь-які порушення", - зазначили в Федеральній торговій комісії.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, договір з комісією зобов'язує Facebook не використовувати номери телефонів користувачів, які зазначаються ними в цілях безпеки або для реклами.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім того, компанія повинна буде постійно перевіряти нові практики на відповідність жорстким вимогам, при цьому засновник Facebook Марк Цукерберг особисто відповідатиме за достовірність цих перевірок.

Facebook прийде звітувати про всі інциденти, які могли поставити під загрозу дані 500 і більше користувачів і надавати потрібні документи протягом місяця.

Ще 100 млн доларів Facebook виплатить для врегулювання претензій Комісії з цінних паперів і бірж США, яка заявляла, що компанія вводить в оману користувачів про ризики неналежного використання їх даних.

Нагадаємо, що Facebook евакуювала співробітників з чотирьох будівель через посилку, яка містила нервово-паралітичну речовину зарін.

Як повідомляв портал Знай.uа, у корпорації Facebook незабаром зміниться голова.

Також портал Знай.uа писав, що Павло Дуров збирається оголосити голодування на цілий місяць.