Китайський виробник смартфонів Meizu за останній час сильно здав позиції. Свіжі дані з Китаю свідчать, що справи погані компанії і незабаром вона і зовсім може припинити своє існування. Втім, це було цілком очікувано, так як корпорація вже давно не випускає смартфони на ринок. Принаймні, популярними вони точно не стають. Безсумнівно, це вплинуло на загальний стан корпорації, яка може зникнути з ринку смартфонів.

Нещодавно в Meizu пройшла чергова хвиля скорочень, головним чином торкнулася маркетинговий відділ. З початку ж року штат виробника скоротився на третину і зараз в компанії працює до однієї тисячі співробітників. Це рекордно мало, особливо для такої компанії.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, в рамках скорочення операційних витрат компанія закрила практично всі роздрібні магазини. Якщо на 12016 рік їх було близько тисячі, то зараз залишилося всього 5, і то в Китаї.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готова випустити новий автомобіль. Звичайно, його ціна приємно здивує користувачів. Всього за 13 тисяч доларів можна отримати сучасний кросовер. Правда, про характеристики даних практично немає, але в салоні буде знаходитися величезний екран для управління системою авто. На жаль, про комплектації даних немає, та й коли автомобіль з'явиться на ринку теж під секретом.

Як повідомляв Знай.uа колишній інженер Nokia розповів, чому смартфони від Nokia на Windows Phone OS провалилися на ринку. Варто відзначити, що виною репутація Microsoft, яка на момент продажу сильно зіпсована. До того ж, провальна Windows 8 відштовхнула користувачів від покупки смартфона на такий же ОС. До того ж, Google Android перевершив Windows за всіма показниками, а Microsoft недооцінила можливості пошукача.

Також Знай.uа писав, що компанія Huawei знову відкладає випуск гнучкого смартфона Mate X. Повідомляється, що корпорація ще не готова представити гаджет публіці, і над ним доведеться ще багато попрацювати.