Компанія Tesla представила батарею Megapack розміром з транспортний контейнер, яка призначена для організації великомасштабного" сховища енергії. Виглядає це футуристично. І це чудова новина для тих, хто користується електрокарами. Такі контейнери можна розмістити у будь-якому місці, і зарядити автомобілі, так і для інших цілей він точно згодиться.

За інформацією видання, за допомогою таких великих акумуляторів можна швидко розгорнути систему генерації відновлюваної енергії. Також вони дозволять замінити звичайні електростанції, які підключаються до мережі, коли є висока потреба в енергії.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

До того ж, контейнери легко транспортувати, і після транспортування він практично готовий працювати моментально, на відміну від повноцінних електростанцій.

У Tesla заявили, що завдяки новим батареям вона тепер здатна розгорнути електростанцію на базі екологічно чистих джерел потужністю 250 МВт або 1 ГВт менш ніж за 3 місяці. Це в 4 рази швидше, ніж потрібно для зведення електростанції на базі викопного палива аналогічної потужності.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi готова випустити новий автомобіль. Звичайно, його ціна приємно здивує користувачів. Всього за 13 тисяч доларів можна отримати сучасний кросовер. Правда, про характеристики даних практично немає, але в салоні буде знаходитися величезний екран для управління системою авто. На жаль, про комплектації даних немає, та й коли автомобіль з'явиться на ринку теж під секретом.

Як повідомляв Знай.uа колишній інженер Nokia розповів, чому смартфони від Nokia на Windows Phone OS провалилися на ринку. Варто відзначити, що виною репутація Microsoft, яка на момент продажу сильно зіпсована. До того ж, провальна Windows 8 відштовхнула користувачів від покупки смартфона на такий же ОС. До того ж, Google Android перевершив Windows за всіма показниками, а Microsoft недооцінила можливості пошукача.

Також Знай.uа писав, що компанія Huawei знову відкладає випуск гнучкого смартфона Mate X. Повідомляється, що корпорація ще не готова представити гаджет публіці, і над ним доведеться ще багато попрацювати.