В чіпах Qualcomm, що використовуються в смартфонах з операційною системою Android, виявлена уразливість, через яку пристрою можна зламувати бездротовим способом, повідомляє Android Central. Схоже, у Android-юзерів серйозні проблеми, так як компанія поки ще не закрила цю вразливість.

Наголошується, що уразливість під назвою QualPwn дозволяє обійти захист чіпа і дає зловмиснику доступ до пристрою. В результаті хакер може дистанційно завантажити на смартфон зловмисне програмне забезпечення і отримати особисті дані. Зазначимо, що подібні дія відбуваються без відома власника смартфона, так що гроші можуть зникнути в будь-який момент. Крім коштів, хакери можуть вкрасти особисті дані, а також фото, відео, повідомлення.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Експерти компанії Tencent Blade Team відзначили, що перевірили працездатність уразливості на таких смартфонах з чіпом Qualcomm, як Pixel 2 і Pixel 3. Пристрої вдалося зламати, у зв'язку з чим вони допускають, що жертвами також можуть стати власники більшості гаджетів з чіпами Snapdragon 835 та 845. Ці чіпи використовувалися на флагманах 2018 року.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.