Хакери показали, як вони можуть обдурити систему блокування екрану FaceID в iPhone на конференції з кіберзахисту Black Hat в Лас-Вегасі, пише Forbes.

Справа в тому, що система FaceID не проводить 3D-сканування очей власника смартфона, якщо виявляє, що він в окулярах. В такому випадку технологія шукає тільки область ока у вигляді білої точки. Саме це і дає хакерам можливість зламати систему, яка працює не так добре, як цього хотілося б користувачам.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знаючи це, розробники створили кілька очок з білою крапкою по центру для FaceID, що і дозволило обійти блокування. Правда така нехитра виверт все одно передбачає, що окуляри буде носити власник смартфона, оскільки FaceID необхідно вважати інші риси обличчя. Цю прогалину у безпеці iPhone можна використовувати, якщо власник смартфона спить або знаходиться без свідомості. І хоча такий розклад подій малоймовірний, це все-ж може статися, і для Apple це велика проблема.

Нагадаємо, що компанію Apple знову змусять відповідати перед судом. На цей раз за голосового помічника Siri, який записував розмови користувачів, навіть коли ті не знаю про те, що Siri працює. Звичайно ж, Apple намагалася виправдатися тим, що таким чином отримані дані покращують роботу голосового помічника, але користувачів мережі і ця відповідь не влаштувала. тепер же Apple викликають у суд.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung недавно випустила смартфон Galaxy Note 10, який став прямим конкурентом iPhone XS Max. Крім крутий начинки, компанія прибрала з фаблета роз'єм для навушником 3.5 мм. Корпорація аргументує таке рішення тим, що це дозволило збільшити об'єм акумулятора. Насправді ж, обсяг вдалося збільшити лише на 2-3 відсотки, так що користувачі не оцінили зусиль компанії.

Також Знай.uа писав, що приложение Google Maps отримало круте оновлення.