У серпні, аж до 26 числа, українці зможуть спостерігати одне з найяскравіших космічних явищ - зорепад Персеїди.

Пік літнього зорепаду Персеїди буде в ніч з 12 на 13 серпня. Як відзначають вчені, цей зорепад стане найяскравішим за останні 100 років.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У свою чергу астрологи відзначають, що ці Персеїди мають величезну силу через свою високу інтенсивність.

Свою назву зорепад отримав завдяки тому, що частки, які світяться, з'являються в районі сузір'я Персея.

Метеоритний потік Персеїди спостерігається щорічно в кінці літа. Це відбувається тоді, коли Земля проходить через шлейф комети Свіфта-Туттля. Частинки згорають в атмосфері і залишають неповторний ефект, який можна буде спостерігати в ніч з 12 на 13 серпня, приблизно з 22-ї години.

За попередніми даними, швидкість падіння метеоритів буде 120 штук на годину, тобто, мінімум два метеорита в хвилину. Найяскравіші можна буде побачити в проміжок між 2:00 і 4:00 годинами ночі.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фахівці з американського космічного відомства NASA опублікували поради, як краще зняти потік Персеїди. Знімки найкраще робити подалі від міста на природі. Для якісних фото краще використовувати штатив, максимально тривалу витримку і таймер або дистанційне керування затвором камери.

Також має сенс використовувати широкоформатний об'єктив або риб'яче око, щоб захопити якомога більше простору. Ще краще використовувати ручний автофокус.

Однак, тим, хто не встигне побачити незвичайне явище сьогодні вночі, не варто засмучуватися - Персеїди будуть спостерігатися майже щоночі, до 26 серпня.

Найближчі кілька днів зорепад буде особливо яскравим, оскільки наближається повня і на тлі яскравого Місяця зорепад буде видно дуже чітко. На початку ночі епіцентр частинок з'явиться на північному сході, а до ранку поступово переміститься до горизонту і метеори буде видно по всьому небу.

Нагадаємо, до Землі знову наближається небезпечний астероїд 2006 QV89.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені показали, як Чумацький шлях виглядає насправді.

Також Знай.ua писав, NASA показало "світіння" земної атмосфери.