Американський бренд кросівок Oliver Cabell представив кросівки, надруковані на 3D-принтері з пластикових пляшок. Творці сподіваються, що ця інноваційна взуття стане еко-трендом. Схоже, тепер 3D-принтер допоможе при масовому виробництві одягу і взуття.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Щорічно людство виробляє близько 300 млн тонн пластикових пляшок, які дуже швидко перетворюються на сміття, що забруднює планету. І тільки 9% викидаються пляшок переробляються. Враховуючи кількості сміття, ці цифри можуть шокувати вас.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Після двох років досліджень, в ході яких бренд кросівок Oliver Cabell шукав рішення мінімізувати забруднення пластиковими пляшками навколишнього середовища, він представив модель Фенікс (Phoenix). Це кросівки, надруковані на 3D-принтері з перероблених пластикових пляшок. Взуття не тільки екологічно безпечна, але і допомагає знищити сміття, якого і так занадто багато на поверхні Землі.

Він розповів, що в ході відходи виробництва скоротилися на 80%, а верхня частина кросівок не має ні швів, ні порізів. Також за його слова кросівки призначені для прання в пральній машині, взуття легка, комфортна і зручна, у людини, яка її носить, не виникне відчуття, що на ногах у нього пластик.

Нагадаємо, що компанію Apple знову змусять відповідати перед судом. На цей раз за голосового помічника Siri, який записував розмови користувачів, навіть коли ті не знаю про те, що Siri працює. Звичайно ж, Apple намагалася виправдатися тим, що таким чином отримані дані покращують роботу голосового помічника, але користувачів мережі і ця відповідь не влаштувала. тепер же Apple викликають у суд.

Як повідомляв Знай.uа компанія Samsung недавно випустила смартфон Galaxy Note 10, який став прямим конкурентом iPhone XS Max. Крім крутий начинки, компанія прибрала з фаблета роз'єм для навушником 3.5 мм. Корпорація аргументує таке рішення тим, що це дозволило збільшити об'єм акумулятора. Насправді ж, обсяг вдалося збільшити лише на 2-3 відсотки, так що користувачі не оцінили зусиль компанії.

Також Знай.uа писав, що приложение Google Maps отримало круте оновлення.