Компанії Shell, British Airways і Velocys хочуть побудувати перший в Європі великий завод з виробництва реактивного палива з побутових і комерційних відходів. Схоже, тепер навіть літаки стануть “зеленими”. До того ж, переробка відходів не тільки знизить забруднення атмосфери літаками, але і знизити загальну кількість сміття.

На частку авіації припадає близько 2,5% світових викидів вуглекислого газу, пише World News-Monitor. Але за прогнозами, вона буде рости в міру збільшення авіаперевезень. А як відомо, країни прагнуть обмежити викиди для уповільнення зміни клімату. Таке рішення дозволить убити двох зайців відразу.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Так, British Airways, Shell і Velocys направили місцевій владі Північно-Східному Лінкольншира заявку на дозвіл побудувати завод на їх території. Вони планують використовувати для виробництва біопалива побутовий і комерційний сміття, який в іншому випадку виявиться на звалищах або сміттєспалювальних заводах. Що стосується показників, таке паливо дозволить знизити до 70 відсотків викиду хімікатів в атмосферу.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.