У вівторок, 27 серпня, в селищі Бока-Чіка (штат Техас, США) компанія Ілона Маска SpaceX успішно протестувала реальний прототип свого космічного корабля Starhopper, що перекладається як “Зоряний стрибун”. Звучить дивно, але, враховуючи, що займався розробкою Маск, ракета по вуха напхана різними передовими технологія, які збільшать відсоток успішності місії, адже корабель зможе перевозити велику кількість пасажирів.

Трансляція тесту демонструвалась у прямому ефірі на YouTube-каналі SpaceX.

“Вітаю команду SpaceX”, - написав у Twitter засновник компанії Ілон Маск.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У ході випробування апарат у 9 метрів і шириною 30 метрів заввишки “підстрибнув” на висоту 150 метрів, був здатний маневрувати в польоті і планово повернувся на другу посадочну площадку в ста метрах від місця зльоту. Далеко не кожна ракета здатна приземлитися на поверхню. Враховуючи, що ця ракета буде багаторазовою, ця особливість є ключовою.

У ході першого льотного випробування раніше в кінці липня, корабель “підстрибнув” лише на 18 метрів.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.