Фахівці з "корпорації добра" Google виявили цілий ряд шкідливих веб-сайтів, які під час відвідування можуть непомітно зламати iPhone жертви.

Так, представники проекту Project Zero заявили, що жертви відвідували сайти тисячі разів на тиждень, вони назвали "невибірковою" атакою.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Простого відвідування зламаного сайту було достатньо для того, щоб сервер експлойтів атакував пристрій, і в разі успіху на нього встановлювався інструмент моніторингу", - сказав Ян Бір, дослідник безпеки.

Він сказав, що веб-сайти зламували iPhone протягом "періоду не менше двох років". Дослідники виявили п'ять різних ланцюжків експлойтів, які включають 12 окремих недоліків безпеки, у тому числі сім, включаючи Safari, вбудований веб-браузер для iPhone. П'ять окремих ланцюжків атак дозволили зловмиснику отримати "кореневий" доступ до пристрою - найвищий рівень доступу та привілеїв на iPhone. При цьому зловмисник міг отримати доступ до всього спектру функцій пристрою, зазвичай недоступних для користувача.

Це означає, що зловмисник міг спокійно встановити шкідливі програми, щоб шпигувати за власником iPhone без його відома. У Google заявили, що, грунтуючись на їх аналізі, ці уразливості використовувалися для крадіжки фотографій і повідомлень користувача, а також для відстеження їх місцезнаходження в реальному часі.

Нагадаємо, смартфони Huawei залишаться без Android: китайцям підклали свиню.

Як повідомляв Знай.uа "Вконтакті" та "Яндекс" знову в Україні: провайдери відкрили доступ до заборонених сайтів.

Знай.uа писав, в мережі показали нові знімки Google Pixel 4: фото.