Відомо, що у складі такого міцного напою як віскі присутня елагова кислота, яку також можна знайти в більшості фруктів. Ця речовина є антиоксидантом, іншими словами, має здатність захищати клітини організму від пошкоджуючих їх молекул, вироблюваних при окисному стресі. Такі пошкодження ведуть до мутацій і переродження клітин у пухлинні.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

До того ж, незначне вживання віскі може покращувати захист організму від вікової деменції. За даними джерела, експеримент дослідників медичного центру в Ізраїлі (Beth Israel Deaconess Medical Center) свідчить про те, що ймовірність розвитку слабоумства нижче серед тих дорослих, які вживали міцний алкогольний напій в помірних кількостях, порівняно з тими, хто не вживав алкоголю взагалі.

Таким чином, віскі, на думку багатьох експертів, відноситься до алкогольних напоїв, які можуть підтримувати здоров'я міокарда. Завдяки антиоксидантам, що містяться в ньому, скорочується вміст "поганого" холестерину в крові і збільшується рівень "хорошого".

Також слід підкреслити, що присутність антиоксидантів у віскі дозволяє фахівцям часто називати його напоєм, що сприяє продовженню життя.

Крім цього, віскі вважається безпечним для діабетиків – в ньому міститься мало цукру і вуглеводів.

Нагадаємо, що вчені вперше провели успішне клонування.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені з'ясували, яка група крові принесе мільйони.

Також портал Знай.ua писав, що експерти перевірили рівень випромінювання iPhone і Samsung.