У наш час складно уявити своє життя без смартфона, проте сучасні моделі з великими дисплеями розряджаються досить швидко. У результаті, через неправильну експлуатацію батареї швидко "вмирають", але цього можна уникнути.

Нинішні літій-іонні акумулятори можуть похвалитися більшою довговічністю. Для того, щоб зробити їхній термін служби довше, слід дотримуватися кількох простих правил.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Уникати сильного розряду

Літій-іонні батареї влаштовані таким чином, що часта підзарядка більш краща, ніж повний розряд. У батареї гаджетів відсутній "ефект пам'яті", у зв'язку з чим підзарядка продовжує термін його служби. Краще утримувати заряд на рівні між 50% та 80%.

До того ж, не варто соромитися залишати телефон весь день на зарядці. Всередині сучасних пристроїв знаходиться спеціальний контролер, який не пустить заряд при досягненні 100%.

Звертати увагу на температуру

Сучасні акумулятори не переносять екстремальні температури: як холод, так і спеки. Найбільш комфортна температура - від 0 ° C до + 35 ° C. Якщо ж все зовсім погано, то в гаджетах спрацьовує спеціальний контролер, який просто вимикає їх.

Забути про поломки можна шляхом дотримання декількох правил:

  • довго не запускати "важкі" програми - ігри або відеозапису;
  • при непотрібності відключати геолокаційні і мережеві сервіси;
  • використовувати тільки оригінальну зарядку;
  • не користуватися щільним чохлом без вентиляційних отворів;
  • контролювати температуру гаджета, не допускати перегріву або переохолодження.

Віддати перевагу повільній зарядці

Незважаючи на те, що бездротова зарядка досить зручна, продовжити життя акумулятора допоможе саме дротовий зарядний пристрій або USB-порт ПК зі струмом, що не перевищує 1,5 А. Справа в тому, що літій-іонним акумуляторам краще повільний і в той же час стійкий струм.

Правильне зберігання

Якщо час потреба в смартфоні буде відсутній, то зберігати його слід зарядженим, однак не повністю, а на рівні близько 70-80%.

Нагадаємо, що смартфони Huawei залишаться без Android.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Google б'ють на сполох через атаки хакерів.

Також портал Знай.ua писав, Чоловічий vs iOS: яка операційна система краще.